BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
MILIEU

Nacht van de Duisternis - zaterdag 14/10 - Bond Beter Leefmilieu

Nacht_van_de_duisternis_20171502266528.jpg

Lynn Van Houtte (Gemeente Nazareth): "Op zaterdag 14 oktober 2017 organiseert de Bond Beter Leefmilieu (BBL) terug de Nacht van de Duisternis. Op deze avond staat de problematiek van lichtvervuiling centraal en daarom doven wij op deze dag de klemtoonverlichting van de kerken en monumenten.

Wilt u ook de problematiek van de luchtvervuiling in de kijker zetten? Dan overtuigen we u graag om tijdens de nacht van 14 oktober zoveel mogelijk de klemtoon- en reclameverlichting te doven.

Uiteraard wensen wij ook na 14 oktober 2017 lichtverontreiniging tegen te gaan en hopen daarbij op uw steun."


GRATIS OPHALING KGA VOOR BEDRIJVEN LID VAN EEN BEDRIJVENTERREINVERENIGING IN DEINZE

OPHALINGEN OP:  9, 10, 16 en 17 OKTOBER 2017

VANDAAG INSCHRIJVEN VOOR UW PLAATS OP EEN VAN DE OPHAALDATA

BELLEN OF MAILEN VOOR PLAATS NAAR Riet Fransen - 32 9 342 22 16 - riet.fransen@suez.com

Klein Gevaarlijk Afval (KGA) zoals lege verfpotten, oude tl-lampen, loodaccu’s, olieresten, chemicaliën, lege cartridges en toners … wordt vaak voor lange tijd opgeslagen in bedrijven, of erger nog, belandt in de restcontainer. Bedrijven zijn verplicht Klein Gevaarlijk Afval (KGA) afzonderlijk in te zamelen.

Het ondernemersplatform Deinze Industrie (samenwerkingsverband tussen stad Deinze en alle bedrijven, vertegenwoordigd via de drie bedrijventerreinverenigingen (De Prijkels, Deinze Noord en Rond de Watertoren) wil met een GRATIS KGA OPHALING op 9, 10, 16 en 17 oktober 2017 aantonen dat de grootorde van een bedrijventerrein of groepering van bedrijventerreinen een ideale schaal biedt voor groepsophaling.  Gezien voor veel bedrijven de hoeveelheid KGA beperkt is, biedt een gezamenlijk initiatief een financieel voordeel. gezien de logistieke kost beperkt kan worden.

Deze ophaling is volledig gratis voor de leden van een bedrijventerreinvereniging.

Zowel transport als verwerkingskost zijn gratis,

dank zij Deinze Industrie, stad Deinze en POM Oost-Vlaanderen.

 

NU INSCHRIJVEN VOOR UW PLAATS OP EEN VAN DE OPHAALDATA

BELLEN OF MAILEN VOOR PLAATS NAAR Riet Fransen - 32 9 342 22 16 - riet.fransen@suez.com

Praktisch:

-          Aanvragen dienen tijdig te gebeuren via een aanmeldformulier – zie verder

-          Voor deze actie geldt het principe: ENKEL VOOR LEDEN - first in, first served (aanvragen via aanmeldformulieren/aanvragen van bedrijven die niet meer kunnen bediend worden, worden verwittigd door Suez)

-          Per ophaaldag (9,10, 11 en 17 oktober 2017) kunnen max. 10 bedrijven deelnemen

-          De afvalfracties zijn beperkt (zie aanmeldformulier)

-          Ophaling van 9.10.2017: uiterste inschrijvingsdatum 28.9.2017

-          Ophaling van 10.10.2017: uiterste inschrijvingsdatum 29.9.2017

-          Ophaling van 16.10.2017: uiterste inschrijvingsdatum 5.10.2017

-          Ophaling 17.10.2017: uiterste inschrijvingsdatum 6.10.2017

 

AANMELDFORMULIER :      

KGA_Aanmeldingsformulier_2017_Deinze.xls


U bent nog geen lid, maar wenst toch gebruik te maken van deze gratis service?  Word dan snel lid!

Contacteer Patricia via info@deprijkels.be

 


UITNODIGING: INSPIRATIESESSIE DUURZAAM ONDERNEMEN in Deinze – 19.10.2017 -  ‘Hoe kan ik als ondernemer besparen op energie en afval in mijn bedrijf?' - met direct toepasbare praktische voorbeelden voor uw bedrijf.

D25-18785-Visual-Deinze-Industrie-Milieu.jpg

Het ondernemersplatform Deinze Industrie organiseert in samenwerking met stad Deinze en VOKA Oost-Vlaanderen op donderdag 19 oktober 2017 een praktische ondernemersavond rond duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen.

Het doel is om een aan de hand van reële praktische voorbeelden, milieuvriendelijke en haalbare besparingen voor te leggen voor diverse energie toepassingen.  Thema’s zoals lichtverbruik, perslucht, sluimerverbruik en afvalbeheer komen aan bod.

Wenst u als ondernemer economisch voordeel te halen uit uw afval en energie?  Schrijf u dan in, voor 9 oktober 2017 via www.deinze.be/ondernemers-energie  of  info@deinzeindustrie.be.

Onthaal vanaf 18.30u met broodjes.  Gratis inspiratiesessie van 19u tot 20.30u.

Deze avond gaat door in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 in 9800 Deinze en is gratis. Na de inspiratiesessie kan u vragen stellen en napraten met collega ondernemers met een gezellige drink.

Via kennis- en informatie-uitwisselingmomenten leert u uw buren en andere ondernemers van de bedrijventerreinen kennen. Ondernemers leren graag van elkaar en bieden elkaar altijd een helpende hand waar nodig.

 

 

 


Deinze zet vol in op bedrijven - 15/09/2017 (door Karel Cambien - Made in Oost-Vlaanderen)

Het overkoepelend ondernemersplatform Deinze Industrie wil nu het dynamisch ondernemersveld in Deinze nog versterken, verbinden en nog meer op de kaart zetten door gezamenlijke activiteiten.

Met steun van de POM Oost-Vlaanderen en stad Deinze worden voor het najaar enkele interessante initiatieven uitgewerkt. Zoals acties inzake mobiliteit of energie- of afvalbeheer.

Lees meer